Минали проекти

Международен симпозиум HOTT срещу трафика на хора

Българският център по биоетика съорганизира Международен симпозиум HOTT срещу трафика на хора, състоял се през ноември 2014 г. в Европол - Хага. По покана на БЦБ на симпозиума присъства и д-р Марияна Симеонова, Директор на Агенцията по трансплантация.

Юбилеен конкурс за студентско есе по биоетика

Българският център по биоетика организира Юбилейния конкурс за студентско есе по биоетика. Победители станаха:

Международна кръгла маса „Донорството в Европа: проблеми, перспективи и обмяна на добри практики”

8 октомври, 2010 г. Радисън Гранд Хотел София.

Кръглата маса бе организирана от Българския център по биоетика с участието на експерти от Европейския съюз, в т.ч. проф. д-р Рутгер Плог - президент на Европейското общество за трансплантация на органи (ESOT), д-р Крис Ръдж - директор по трансплантация към Британския здравен департамент, проф. д-р Вилем Ваймар - президент на Европейската платформа за етически, правни и психо-социални аспекти на трансплантацията на органи (ELPAT) и преподавател в медицинския център Еразъм Ротердамски, Майкъл Бос – старши научен съветник към Националния здравен съвет на Холандия и д-р Бернадета Хаас-Кромвик - директор на Холандската фондация за трансплантация. От българска страна участвуваха представители на Александровска болница, Болница "Лозенец", Асоциацията на болните с бъбречни заболявания, Медицинския университет в Плевен, Богословския факултет към СУ "Св.Климент Охридски" и представители на медиите. Фотогалерия от събитието.

Предварителни указания за лечение (ПУЛ)

от януари 2008 до декември 2009

Национална среща по биоетика

14 юли, 2006 г. Българска академия на науките, София.

Българския център по биоетика спонсорира и съорганизира Национална среща по биоетика на българските институции работещи в областта на биоетиката. Срещата се проведе в Българската академия на науките. Фотогалерия от събитието.

Галерии