Минали изяви

През декември 2014 г. се навършиха десет години от основаването на Българския център по биоетика! Годишнината бе отбелязана с поредица от събития, посветени на биоетиката:
През септември 2011 г. директорът на БЦБ, дфн А.Паскалева участва в дебат на тема "Нови предизвикателства пред трансплантационната медицина" проведен в рамките на 15-ти Конгрес на ЕСОТ в Глазгоу, 4-7.9.2011. Тя защити позицията, че разпределянето на органите трябва да се базира на принципа на справедливостта. Неин опонент бе д-р Александър Гимсън от университетските болници на Кеймбридж.
На 8 октомври 2010 БЦБ организира Международната кръгла маса „Донорството в Европа: проблеми, перспективи и обмяна на добри практики” - 8.10.2010 г. в Радисън Гранд Хотел София.
От 8-10 октомври 2010 БЦБ бе домакин на Годишната работна среща на Европейската платформа за етически, правни и психосоциални аспекти на донорството към Европейското общество за трансплантация на органи (ESOT). Срещата се състоя в хотел Радисън Гранд Хотел София.
На 19 май 2010, д-р Аделина Илиева се срещна от името на БЦБ с г-н Лука Волонте, член на Комисията по социалните въпроси, здравеопазването и семейството на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа по време на посещението му в Народното събрание.
През април 2010 г. директорът д-р Ася Паскалева представи БЦБ на Международния конгрес на ELPAT в Ротердам. Тя представи доклад на тема "Разширяване на живото донорство в Европа и новите страни-членки на ЕС".